De BuurtBox

Wat zou jij willen dat erin zit?

Een BuurtAED inclusief training, een wijkdiner, een Victor Veilig-pop of iets compleet anders: de inhoud van onze BuurtBox verschilt keer op keer. Het ligt namelijk volledig aan wat jouw buurt nodig heeft.

Of het nou gaat om een snoeischaar, een (online) ontmoetingsplek voor de buurt of aandacht voor inbraakpreventie; de BuurtBox maakt het mogelijk. Maar misschien heb jij wel heel andere ideeën. Wij horen ze graag en praten graag met je verder.

Vragen?
Zoek contact!

Hoe kunnen wij jouw buurt helpen? We horen het graag! Neem contact met ons op via 285-ledenzaken@unive.nl. Vergeet niet jouw telefoonnummer mee te sturen. Dan komen wij zo snel mogelijk bij je terug. Heb je al een keuze gemaakt? Vul dan het formulier hieronder in.

Hoe kunnen wij jouw buurt helpen?

Het leuke van onze BuurtBox is dat er altijd een Univé Buurtplan in zit! Dankzij het Buurtplan weten jullie wat jullie voor elkaar kunnen betekenen in een noodsituatie. Welke materialen zijn er waar aanwezig? Welke buurtgenoten hebben hulp nodig? En welke buren kunnen die hulp bieden? Een mooi bijkomend voordeel is dat je elkaar beter leert kennen.

Elke week krijgen 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn, waardoor een AED levens kan redden. Daarom is het belangrijk dat iedere buurt een eigen AED heeft én dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze moeten omgaan met een AED. Kiezen jullie voor een AED in jullie BuurtBox? Dan zorgen wij dat jullie naast een AED ook een gratis training krijgen. Deelnemers ontvangen aan het einde van de training een certificaat.

Heb jij een briljant idee waarmee jij jouw buurt fijner of veiliger kan maken? Doe jij dit samen met je buren en kan iedereen in jouw buurt hiervan profiteren? Het Buurtfonds van Univé ondersteunt allerlei initiatieven en activiteiten die bijdragen aan een fijne buurt.

Online ben je lang niet altijd veilig. Denk aan fraude op Marktplaats, Tikkie en WhatsApp, aan phishing (een vorm van digitale oplichting) of ransomware (gijzelsoftware). Helaas kan iedereen slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Jaarlijks overkomt het dan ook zo’n twee miljoen Nederlanders. Onze cyberspecialisten nemen jouw buurt graag mee in de wereld van cybercriminaliteit. Welke risico’s lopen jullie? Hoe herken je ze? En wat kunnen je ertegen doen?

Als coöperatie zetten we in op winkels dichtbij. Daarom hebben we op allerlei plekken in ons werkgebied een winkel, misschien ook wel bij jullie in de buurt! Zoek je nog een geschikte vergaderlocatie, bijvoorbeeld voor de wijk- of sportvereniging? Kies dan in jullie BuurtBox voor de Univé-winkel als vergaderlocatie.

In een buurt gebeurt van alles. Met een buurtwebsite kun je informatie met elkaar delen en buurtgenoten wijzen op leuke activiteiten, nieuwtjes of interessante tips of feitjes. Daarnaast maakt een buurtwebsite het een stuk eenvoudiger om met elkaar te communiceren!

Wist je dat er elk jaar ongeveer 140.000 kinderen na een ongeluk rondom huis op de spoedeisende hulp belanden? Veel mensen weten niet wat ze moeten doen als er iets met een kind gebeurt. De workshop Kinder EHBO verandert dat. Na de workshop weten jullie wat je moet doen bij een botbreuk, insult of bloeding en bij koorts, verslikken of stikken.

Natuurlijk is het ook mogelijk om in jullie BuurtBox voor een reguliere EHBO-cursus te kiezen. Want EHBO redt levens!

Plezierig en veilig wonen. Het is ons allemaal heel wat waard. Helaas worden iedere dag tientallen Nederlanders slachtoffer van een inbraak. Een inbraak heeft een enorme impact op het gevoel van veiligheid. Tijdens een speciale bijeenkomst kijken we hoe jullie als buurt inbraken kunnen voorkomen.

In Innovatiewerkplaatsen – ook wel IWP’s – genoemd komen bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en inwoners samen om te werken aan thema’s die spelen in een gebied. Dus ook in jouw buurt! Lopen jullie ergens tegenaan, maar hebben jullie de oplossing niet? Of is er een gevaarlijke verkeerssituatie in jullie buurt? In een IWP onderzoeken ze jullie situatie en kijken ze hoe het anders kan.

Van snoeischaar tot aggregaat; er is vast iets in jullie buurt wat nog mist. Iets wat jullie kan helpen bij een noodsituatie. Mis je bepaald materiaal? We horen het graag en denken met je mee over de mogelijkheden!

We willen het allemaal: een schone buurt. Een buurt zonder zwerfafval. Maar zwerfafval verdwijnt alleen als iemand het opruimt. Waar een bananenschil na een jaar weg is, ligt een plastic flesje er voor altijd. Gaan jullie voor een schone buurt? Dan ondersteunen we jullie graag met onder meer grijpers, speciale tasjes en hesjes.

Sinds 1 juli 2022 moet er in ieder huis op iedere verdieping een rookmelder hangen. En dat is een goede zaak. Als jij slaapt, slaapt jouw neus namelijk ook. Rookmelders zorgen ervoor dat je bij een brand op tijd gewaarschuwd wordt. Zo kun je schade beperken en het leven van jou en/of een dierbare redden. De meeste slachtoffers van een brand komen om het leven door het inademen van rook en niet door de brand zelf.

Maar niet iedereen hoort een rookmelder. Oudere mensen hebben niet alleen langer nodig om een huis te ontvluchten, hun gehoor werkt vaak ook minder goed. Ook slechthorenden of dove mensen horen een rookmelder niet of slecht. Gelukkig zijn daar andere mogelijkheden voor, zoals speciale rookmelders met geluidsversterkers, lichtflitsen en trilplaten, slimme melders en een wek- en waarschuwingssysteem. Wij denken graag mee!

Wil jij beweging in jouw buurt stimuleren? Of het nou gaat om (hard)lopen, skeeleren, fietsen of een andere sport; we koppelen jullie graag aan een professionele trainer!

Ieder voorwerp heeft zijn verhaal. Toch hebben we meestal niet door wat voor bijzonderheden we in huis hebben. Daarom organiseren we graag een Taxatiedag voor jouw buurt! Met een Taxatiedag willen we mensen bewustmaken van de waardevolle spullen die we in huis hebben en zo indirect bijdragen aan het voorkomen van diefstal. Want als voorwerpen voor je van waarde zijn, wil je er ook zorgvuldig mee omgaan. Daarom worden jouw bijzonderheden tijdens de Taxatiedag niet alleen op waarde geschat, je krijgt ook advies over documentatie, opslag en beveiliging van waardevolle spullen.

Het is een opvallende verschijning in veel straten: Victor Veilig. De herkenbare, fluorescerende plastic pop attendeert weggebruikers op (spelende) kinderen in de buurt. Zo werken we samen aan het veiliger maken van jouw buurt!

Het is misschien alweer even geleden. Maar als jij nu theorie-examen moest doen, zou jij dan nog slagen? Door de jaren heen zijn er immers flink wat verkeersregels veranderd. Daarom praten we jou en jouw buurtgenoten graag helemaal bij tijdens een speciale avond met actuele verkeersquiz.

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten eigenlijk? Leer elkaar kennen of praat bij tijdens een gezellig wijkdiner op een locatie bij jullie in de buurt!

Zoals je ziet is de lijst met mogelijkheden lang. Maar we kunnen het ons ook goed voorstellen dat jullie buurtwens er niet tussenstaat. Dat maakt niet uit. Laat ons jullie wens weten en we denken graag mee over de mogelijkheden!

Aanmelden

Keuze voor de Buurtbox
Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor de BuurtBox van Univé.