Wil jij alles weten over plezierig en veilig wonen? Kom dan naar één van onze Demo’s in de Buurt! Tijdens een Demo in de Buurt is er voor jong en oud van alles te ontdekken, te leren en te doen. Zo komt de brandweer langs voor verschillende demonstraties, is er een veiligheidsmarkt en houden we een speciale rookmelderactie. Want rookmelders redden levens!

Waarom een Demo in de Buurt?

Gelukkig staan we er niet dagelijks bij stil, maar er schuilen nogal wat gevaren in huis. En dat terwijl je huis vaak je meest kostbare bezit is. Het goede nieuws is dat je zelf heel wat kunt doen om brand, (water)schade of een inbraak te voorkomen.

Wij helpen je daar graag bij. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Brandweerdemonstraties

Weet jij wat je moet doen bij vlam in de pan? De brandweer gelukkig wel! In samenwerking met de Veiligheidsregio’s houdt de brandweer tijdens de Demo’s in de Buurt speciale brandweerdemonstraties. Ook zijn er natuurlijk brandweerwagens te bekijken.

Veiligheidsmarkt

Hoe krijg jij jouw huis zo (brand)veilig mogelijk? Op de veiligheidsmarkt staan bedrijven en organisaties die jou hier alles over kunnen vertellen. Natuurlijk is ook Univé aanwezig op de veiligheidsmarkt. We vertellen je meer over veilig en zorgeloos wonen, over wat je zelf kunt doen en over wat wij voor jou kunnen betekenen.

Rookmelderactie

Op 1 juli 2022 moet in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Een goede zaak, want als je slaapt is je reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om het leven door het inademen van rook en niet door de brand zelf. Een rookmelder waarschuwt en is dus van levensbelang. Daarom gaan we rookmelders ophangen bij een deel van onze oudere leden en kunnen andere leden bij ons rookmelders aanschaffen met korting*.

*De actie geldt ook voor bezoekers. Zij krijgen na het afsluiten van een verzekering een deel van het bedrag terug.

En meer!

Naast bovenstaande activiteiten is er nog veel meer te doen. Zo is er genoeg te ontdekken voor kinderen, organiseren we per regio een prijsvraag en zoeken we de verbinding met basisscholen in de regio.

Wanneer zijn we in jouw buurt?

Univé Noord-Nederland organiseert ook in 2022 verschillende Demo’s in de Buurt, altijd op woensdagmiddag. Tijdens zo’n Demo ontdek je alles over plezierig en veilig wonen. Hieronder vind je een overzicht van de eerstkomende Demo’s:

*De planning is onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen.

© Copyright - Univé Noord-Nederland
X