Hé zzp’er,

Een fiets van jouw eigen zaak, iets voor jou?

Fietslease voor zelfstandig ondernemers

Als zzp’er ben je dol op vrijheid. Je bepaalt zelf waar je werkt, voor wie je werkt én hoe je naar jouw werkplek gaat. Is dat met de auto of binnenkort ook af en toe op een fiets van jouw eigen zaak? We vertellen je graag meer over fietslease voor zelfstandig ondernemers.

Bewegen in de frisse buitenlucht, geen last van files en een stuk beter voor het milieu en jouw portemonnee: er zijn meer dan genoeg redenen om voor een (elektrische) leasefiets te kiezen. Op de fiets naar het werk is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jou! Met een Univé Leasefiets ga je lekker actief het jaar door, want ook privé mag je de fiets zoveel gebruiken als je wilt.

Kopen of leasen?

Wil jij rijden op een fiets van de zaak? Dat kan op twee manieren, namelijk via een koop- of via een leaseconstructie. Als je kiest voor het kopen van de fiets, kun je dat privé of zakelijk doen. Je betaalt dan veelal het volledige bedrag. Wanneer je de fiets als investering van je bedrijf opvoert, krijg je te maken met een vaste afschrijving. Hoeveel btw je mag aftrekken verschilt en hangt af van jouw aantal zakelijke fietskilometers.

Leasen
Bij het leasen van een fiets ligt het net allemaal wat anders. Leasen kent dan ook verschillende voordelen. We zetten ze op een rijtje:

  • Geen investering vooraf en geen ingewikkelde boekhouding met afschrijving.
  • Een maandelijkse all-in-factuur, inclusief verzekering, onderhoud en pechhulp.
  • 3 jaar garantie; dus geen onverwachte kosten.
  • Aan het einde van de looptijd heb je de mogelijkheid om de fiets tegen een zeer gunstige prijs over te nemen.
  • Je kan de leasefiets naast je lease- of privéauto of ov-abonnement gebruiken.
  • Je mag de fiets onbeperkt gebruiken, ook voor privékilometers. Je betaalt namelijk altijd 7% bijtelling over de nieuwwaarde van de fiets, ongeacht het gebruik.
  • Je hoeft geen kilometerregistratie bij te houden.
  • Bij leasen krijg je geen BKR-registratie.

Dit wil je verder weten over leasen

Zakelijke kosten
Het leasebedrag is aftrekbaar van je winst als je jezelf in winst uitkeert en niet in loon. De leasekosten zijn zakelijke kosten. Hierdoor komt je winstbelasting lager uit.

Btw-aftrek
Je mag de btw van de maandelijkse factuur aftrekken tot een maximum van € 130,- per 36 maanden. Dit doe je aan het einde van jouw boekjaar.

Privégebruik
Je mag de fiets ook privé gebruiken. En wat Fietslease van Univé helemaal mooi maakt, is dat jouw partner of jouw gezinsleden er ook gebruik van mogen maken!

Omdat je leaset, ben je niet verplicht 10 procent van je gefietste kilometers zakelijk te fietsen. Op de dagen dat je de leasefiets gebruikt, kun je echter niet je kilometers voor woon-werkverkeer declareren.

Vaste bijtelling
Je betaalt altijd een vaste bijtelling van 7 procent van de nieuwwaarde van de fiets, ongeacht het gebruik. Dit komt neer op slechts enkele euro’s per maand.

Aftrekposten
Omdat het gaat om operational lease, heb je geen recht op de kleinschalige investeringsaftrek (KIA), de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de VAMIL.

Een fiets leasen bij Univé

Een fiets leasen bij Univé? Maar Univé is toch een verzekeraar? Dat klopt. Misschien ben je dit inderdaad niet van ons gewend, maar ook een initiatief als Fietslease van Univé past heel goed bij ons als coöperatieve vereniging. Wij helpen namelijk graag bij de uitdagingen van vandaag de dag en proberen het jou als ondernemer zo makkelijk mogelijk te maken. Zo kun jij je volledig richten op dat waar je keigoed in bent.

Waarom Fietslease van Univé?
Met Fietslease van Univé heb je jouw leasefiets zo geregeld en heb je jarenlang plezier. Je kunt kiezen uit fietsen van meer dan 75 merken. We leveren je fiets met een Univé-fietsverzekering, hulp bij pech en een handig platform waar je onder meer het onderhoud op regelt. Zo heb je het snel, simpel en effectief geregeld, zonder gedoe.

Meer informatie
Iets voor jou? Heb je interesse in Fietslease van Univé? Laat het weten en ontvang vrijblijvend een unieke code waarmee je meer informatie krijgt én je eventueel direct een fiets kunt bestellen. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen via 0592-348 843.