Wie verdient de eerste Liefke Munneke Prijs?

Ken jij een organisatie of persoon die een goede, positieve en belangrijke bijdrage levert aan de toekomst van het mijnbouwschadegebied? In oktober van dit jaar zal de eerste Liefke Munneke Prijs worden uitgereikt. De prijs is een aanmoedigingsprijs waar een geldbedrag van €10.000,- aan gekoppeld is. Dit geldbedrag moet gebruikt worden om het initiatief verder te ontwikkelen of te realiseren.

Liefke Munneke
De prijs is een initiatief van de Ledenraad van Univé Noord-Nederland, waar Liefke Munneke (1956 – 2021) lid van was. Zij zette zich met ziel en zaligheid in voor de belangen van de slachtoffers van de mijnbouwschade in Groningen en voor andere uitdagingen in het gebied, zoals vergrijzing, obesitas, de leegloop en armoede. De prijs wordt één keer in de twee jaar uitgereikt.

Nomineren
De winnaar van de eerste Liefke Munneke Prijs krijgt de prijs in oktober uitgereikt tijdens een speciale ceremonie in de Nicolaïkerk in Appingedam. Naast ledenraadsleden en medewerkers van Univé Noord-Nederland krijgen ook verschillende leden uit het mijnbouwschadegebied de kans om genomineerden aan te dragen. Een speciale commissie – bestaande uit ledenraadsleden Nathalie Schouten, Jan Wolthuis en Jaap Pilon – buigt zich vervolgens over deze genomineerden. De commissie wijst drie kanshebbers aan. Enkele weken voor de uitreiking wordt de winnaar bekend.

Nomineren kan via:

Hidden
Hidden
Functie:(Vereist)