Il Lago zamelt met speciale run geld in voor Oekraïne

Wil jij ook in actie komen voor Oekraïne? Haal dan je hardloop- of wandelschoenen uit de kast en loop op maandagavond 21 maart mee met de Run For Ukraine. Met de run wordt geld ingezameld voor hulp aan de slachtoffers van de oorlog.

De speciale run is een initiatief van Italiaans restaurant Il Lago in Groningen en wordt gesteund door onder meer Univé Noord-Nederland. Eigenaar Pino Camera vond dat hij na het zien van alle beelden niet stil kon blijven zitten. “Het is verschrikkelijk. We moesten wat doen. Een run organiseren is dan wel het minste wat we kunnen doen.” De loop is vijf kilometer lang en kan vanaf 18.00 uur wandelend of hardlopend worden afgelegd. Deelnemers krijgen na afloop in het restaurant een bord pasta en een flesje water.

Opbrengsten rechtstreeks naar hulp voor Oekraïne

Met de actie wordt geld ingezameld voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De opbrengst van de actie gaat volledig naar de opvang van Oekraïense vluchtelingen in studentenflat Cornus aan de Kornoeljestraat in Groningen. Doe je mee?
Je betaling (minimaal 10 euro) kun je maandag voldoen vanaf 17.00 uur bij het restaurant Il Lago, S.O.J. Palmelaan 305 te Groningen. Na betaling ontvang je een bewijs voor deelname.

Aanmelden