De energieprijzen zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Ondanks het prijsplafond, blijven we voor een flinke uitdaging staan. We kunnen het ons daarom goed voorstellen dat je misschien kijkt naar alternatieven om jouw huis goedkoper (bij) te verwarmen. Helaas brengen deze alternatieven ook risico’s met zich mee, waarover we je graag informeren.

Alternatieven zijn er namelijk zeker, maar niet iedere optie is even veilig. Sommige alternatieven verhogen namelijk de kans op letsel of schade aan jouw woning of eigendommen. Op deze pagina vertellen we je graag meer over de verschillende mogelijkheden en geven we je een aantal tips. Zo verminderen we samen de kans op bijvoorbeeld ongelukken met gevaarlijke stoffen, op gezondheidsproblemen door rookgassen en op koolmonoxidevergiftiging door onvolledige verbranding.

We hebben de tips per onderwerp op een rij gezet:

Waarom doet Univé dit?
Net als jij, maken ook wij ons zorgen. Als coöperatie doen we dingen voor én met elkaar. Samen delen we niet alleen de risico’s die we allemaal lopen, maar kunnen we elkaar ook beter helpen bij het voorkomen van die risico’s. Zo komen we samen warm én veilig de winter door.