Samen maken we jouw buurt in Winsum verkeersveiliger

Bij Univé zetten we ons in voor een veilige buurt: voor jong en oud. Dat begint met lekker buiten kunnen spelen, zonder je zorgen te hoeven maken over voorbijrazende auto’s, gevaarlijke oversteken of omgevingen waarin je slecht te zien bent.

Helaas is de werkelijkheid vaak anders. Victor Veilig helpt bij het markeren van onveilige plekken en houdt de omgeving alert. De felgele plastic pop waarschuwt automobilisten voor spelende kinderen en vraagt ze langzamer te gaan rijden. Handig op plekken waar veel kinderen samenkomen, zoals bij speeltuinen, scholen, kinderdagverblijven of een sportvereniging.

Victor Veilig aanvragen
Wil jij ook de verkeersveiligheid voor de kinderen in jouw wijk vergroten? Speciaal voor buurten in Winsum hebben we een aantal Victor Veilig-poppen beschikbaar! Via het formulier hieronder kun je een gratis Victor Veilig aanvragen en maak je kans. Deelnemen kan tot en met zaterdag 1 juli!

“Je ziet een auto aan komen rijden en bij Victor Veilig ineens afremmen.
Mensen hebben door dat er kinderen in de buurt kunnen zijn.”
Pim uit Peize

Actievoorwaarden

Deze actie is exclusief voor inwoners van wijken en buurten in Winsum. Deelnemen kan tot en met zaterdag 1 juli. De Victor Veilig moet geplaatst worden in de bebouwde kom. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan kun je de pop tot en met donderdag 20 juli ophalen in de Univé-winkel in Winsum (Ranumerweg 2). De openingstijden zijn hier te vinden. Wacht niet te lang met aanmelden, want de voorraad is beperkt!

Deelname aan de actie van Univé Noord-Nederland is geheel voor eigen risico. We aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade van welke aard dan ook vóór, tijdens of na deelname aan de actie. Door je aan te melden ga je akkoord met de actievoorwaarden.

Tips bij gebruik

  • Zet Victor Veilig op een veilige plek zodat hij niet in de weg staat, bijvoorbeeld op de stoeprand of een stuk groen.
  • Plaats Victor Veilig alleen langs de weg als er kinderen buitenspelen. Als de pop altijd op dezelfde plek staat, wordt het effect op automobilisten minder.
  • Gebruik Victor Veilig ook als een geheugensteuntje voor kinderen. Zo weten ze dat ze tijdens het buitenspelen goed moeten opletten.

Waarom deze actie?

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de verkeersveiligheid in Nederland in het gedrang. Uit cijfers blijkt dat we in 2022 te maken hadden met het hoogst aantal verkeersdoden in 14 jaar. Ook het aantal verkeersongevallen stijgt fors. Tijd dus om samen in actie te komen!

Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden