Voorkomen en beperken

Hoe stook je zo veilig mogelijk? Wat moet je doen bij brand? En hoe voorkom je schade bij bijvoorbeeld storm? Bij Univé Noord-Nederland doen we dingen voor én met elkaar. Want door krachten te bundelen delen we niet alleen de risico’s die we allemaal lopen, maar kunnen we elkaar ook beter helpen bij het voorkomen of beperken van risico’s, leed en schade.

Van risico’s en schade

Daarom hebben we bij een aantal van die risico’s pagina’s gemaakt met daarop meer informatie en tips over hoe jij schade kunt voorkomen of beperken.

Heb je vragen? Of opmerkingen? We horen het graag via voorkomenenbeperken@unive.nl.

Onze tips

Storm

Dudley, Eunice en Franklin: ze lieten ons vorig jaar zien hoeveel schade een storm kan aanrichten. We kregen bijna 4500 meldingen binnen en de totale schadelast liep op naar ruim 7,5 miljoen euro. Gelukkig kunnen we samen veel doen om schade te voorkomen. Bereid je daarom bij de start van het stormseizoen alvast voor en maak jouw huis en tuin stormproof:

Winters weer

IJzel, sneeuw en gladde wegen: de winter zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties onderweg. Situaties die vragen om extra alertheid. Op deze pagina delen we meer informatie over wat je het beste kunt doen als het glad is of als er veel sneeuw is gevallen en je onderweg moet:

Veilig stoken

De energieprijzen zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Ondanks het prijsplafond, blijven we voor een flinke uitdaging staan. We kunnen het ons daarom goed voorstellen dat je misschien kijkt naar alternatieven om jouw huis goedkoper (bij) te verwarmen. Helaas brengen deze alternatieven ook risico’s met zich mee, waarover we je graag informeren:

Brand. Wat nu?

Brand: we maken het natuurlijk liever niet mee. Gelukkig kun je veel doen om de kans op brand te verkleinen. En wat als je toch geconfronteerd wordt met een brand in of om het huis? Wat moet je dan doen? We hebben op deze pagina een aantal tips voor je op een rij gezet:

Stroomstoring

Ineens valt je televisie uit, wordt het donker of is het plots wel heel stil in huis. Je weet; de stroom is uitgevallen. En dan? Op deze pagina vertellen we je meer over wat jij kunt doen bij een stroomstoring en hoe jij je erop kunt voorbereiden:

Hitte

De zomers worden steeds warmer en droger. Dat heeft niet alleen invloed op de natuur, maar ook op de warmte in huis en op onszelf. Wat kun je doen tijdens extreme warmte? En hoe hou je het hoofd koel? Op deze pagina delen we een aantal tips:

Onweer

Hevige onweersbuien: ze komen vooral in de zomermaanden voor. Weet jij wat je het beste kunt doen tijdens een onweersbui? En hoe je moet handelen na een blikseminslag? We hebben een aantal tips voor je verzameld: